Sposób przygotowania:
Grzanki z czarną tapenadą
Bagietkę pokroiłam na ukośne kromki. Każdą kromkę natarłam roztartym czosnkiem oraz skropiłam oliwą. Kromki pieczemy w piekarniku aż się zrumienią, można to też zrobić na patelni.
Oliwki wrzuciłam do pojemnika, dodałam oliwę, 2 łyżki natki pietruszki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, łyżeczką octu balsamicznego i wszystko razem zblendowałam.
Na koniec doprawiłam do smaku solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Pastę wyłożyłam na grzanki i posypałam natką pietruszki.
Oliwki wrzuciłam do pojemnika, dodałam oliwę, 2 łyżki natki pietruszki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, łyżeczką octu balsamicznego i wszystko razem zblendowałam.
Na koniec doprawiłam do smaku solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Pastę wyłożyłam na grzanki i posypałam natką pietruszki.
Magdalena88
misia5