LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kotleciki ziemniaczane 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyborne. Smakują małym i dużym.

Kotleciki ziemniaczane 9 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ziemniaczane 9

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczane 9
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, a następnie dokładnie ostudzić. Przepuścić przez maszynkę lub dobrze utłuc. Dodać przeziane obie mąki oraz jajo, po czym dokładnie wyrobić na gładką masę. Formować małe kotleciki, panierować w tartej bułce, smażyć na złoto z obu stron. Podawać na gorąco np. z gulaszem.
Kotleciki ziemniaczane 9
Gotowanie ziemniaków na kotleciki panierowane.
Kotleciki ziemniaczane 9
Ugotowane ziemniaki na kotleciki panierowane.
Kotleciki ziemniaczane 9
Wyrabianie ciasta z ziemniaków ugotowanych, mąk i jaja.
Kotleciki ziemniaczane 9
Smażenie panierowanych kotlecików ziemniaczanych.