Cranberries

Cranberries

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Kotlet z łososia z masłem żurawinowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Okraś rybę odrobiną masła - pikantne masło musztardowe z owocami żurawiny amerykańskiej nada łososiowi niepowtarzalnego smaku

Kotlet z łososia z masłem żurawinowym

Składniki:

Kotlet z łososia z masłem żurawinowym

 

  • Składniki dla czterech osób:

 

  • Na masło żurawinowo-musztardowe:
  • 100 g miękkiego masła
  • 2 łyżki ziarnistej musztardy
  • 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy z uprawy organicznej
  • sól, pieprz
  • 40 g suszonych owoców żurawiny amerykańskiej (cranberries)

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z łososia z masłem żurawinowym
1.Masło utrzeć z musztardą i skórką z pomarańczy. Przyprawić odrobiną soli i pieprzu. Suszone owoce żurawiny amerykańskiej drobno posiekać i dodać do masła. Masło schłodzić.2.Kotlety z łososia posmarować olejem. Piec z obu stron na rozgrzanym grillu na węgiel drzewny przez ok. 3 minuty. Kotlety przyprawić solą i różowym pieprzem. Podawać z masłem żurawinowo-musztardowym. Przybrać miętą i pomarańczami.