WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety drobiowe z piersi kurczaka marynowane w mleku, cebuli i majeranku a następnie smażone w chrupiącej panierce.

Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli

ETAP 1:

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozkroić na 3 filety. Każdy filet delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, osolić i przyprawić pieprzem.

Przełożyć kotlety do miseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Posypać nią kotlety. Wlać do mięsa mleko tak aby były nim przykryte i wsypać trochę roztartego majeranku.

Miskę przykryć i wstawić do lodówki na ok. 2-3 godziny.

Po tym czasie wyjąć mięso i o panierować kotlety w mące, roztrzepanym jajku i w bułce. Smażyć kotlety na oleju na złoty kolor z obu stron i wykładać na talerz.

Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli
Kotlety drobiowe w trakcie smażenia na patelni
Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli
Opanierowane kotlety włożóne na gorący olej
Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli
Kotlety drobiowe zalane zimnym mlekiem i doprawione majerankiem
Kotlety drobiowe marynowane w mleku i cebuli
Kotlety włożóne do miski posypane cebulą.

Tagi:

mięso kotlety