Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe z marchewką
1. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Można mięso skręcić przez maszynkę, lub zmiksować blenderem.
2. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jogurt, bułkę tartą i wyrobić na jednolitą masę wraz z mięsem
3. Doprawić do smaku solą , pieprzem.
4. Do miseczki wsypać bułkę tartą i łyżką stołową nakładać porcje mięsa i obtaczać w bułce.
5. Formować w dłoniach niewielkie kotlety i smażyć na tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor.
2. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jogurt, bułkę tartą i wyrobić na jednolitą masę wraz z mięsem
3. Doprawić do smaku solą , pieprzem.
4. Do miseczki wsypać bułkę tartą i łyżką stołową nakładać porcje mięsa i obtaczać w bułce.
5. Formować w dłoniach niewielkie kotlety i smażyć na tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor.
Nina W.
smak i uczucie
Fajny pomysł z warzywkami :)