Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety drobiowe z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni.

Kotlety drobiowe z mozzarellą

Składniki:

Kotlety drobiowe z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe z mozzarellą

I

Kotlety drobiowe z mozzarellą
Przygotowanie wszystkich składników na upieczenie kotletów.

1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.

II

Kotlety drobiowe z mozzarellą
Przygotowanie sosu oraz sera mozzarelli.Układamy w naczyniu i zapiekamy.

2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella.
3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut.

III

4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką
5. Smacznego.