Sposób przygotowania:
Kotlet z kurczaka w panierce z otrąb pszennych
Fileta z kurczaka opłukać i podzielić na porcje, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą ziołową. Do miseczki wybić jajka i rozkłócić widelcem, dodać zioła, pieprz i mleko, rozmieszać.
Oprószyć filety w mące i następnie zanurzyć w jajku z obu stron. Panierować w otrębach pszennych z każdej strony i wkładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Smażyć na rumiano z obu stron i na wierzchu posypać papryką słodką. Ja podałam z ziemniakami nowymi gotowanymi na parze i sałatką.
Oprószyć filety w mące i następnie zanurzyć w jajku z obu stron. Panierować w otrębach pszennych z każdej strony i wkładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Smażyć na rumiano z obu stron i na wierzchu posypać papryką słodką. Ja podałam z ziemniakami nowymi gotowanymi na parze i sałatką.