Sposób przygotowania:
Pieczeń z farszu do gołąbków
Mielone mięso dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem w osolonej wodzie, posiekanym koperkiem i cebulą, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego, papryką ostrą, solą, pieprzem mielonym, odłożyć część mięsa na pieczeń do miski, dodać mąkę i jeszcze raz dokładnie wyrobić.
Foremka silikonowa 17 cm , posmarować olejem i obsypać tartą bułką.
Mięso włożyć do foremki dociskając do dna foremki., wygładzić wierzch pieczeni.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, następnie na termoobiegu piec w 160C z 10 minut, dobrze pieczeń wystudzić.
Pieczeń postawić górą na talerzu, zdjąć foremkę i pokroić na porcje.
Foremka silikonowa 17 cm , posmarować olejem i obsypać tartą bułką.
Mięso włożyć do foremki dociskając do dna foremki., wygładzić wierzch pieczeni.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, następnie na termoobiegu piec w 160C z 10 minut, dobrze pieczeń wystudzić.
Pieczeń postawić górą na talerzu, zdjąć foremkę i pokroić na porcje.