Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Panierowane kotlety z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zwykły, prosty obiad, który jest szybki w wykonaniu, a do tego bardzo smaczny. U mnie z tłuczonymi ziemniakami i mizerią.

Panierowane kotlety z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane kotlety z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kotlety z kurczaka
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w poprzek na dosyć cienkie kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśnięty m przez praskę czosnkiem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju.

Ogórki obieramy, kroimy w plasterki. Wrzucamy do miski, dodajemy pół łyżki octu, płaską łyżkę cukru, sól, śmietanę, mieszamy.
Panierowane kotlety z kurczaka
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie.
Panierowane kotlety z kurczaka
Ogórki obieramy, kroimy w plasterki. Wrzucamy do miski, dodajemy pół łyżki octu, płaską łyżkę cukru, sól, śmietanę, mieszamy.
Panierowane kotlety z kurczaka
Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w poprzek na dosyć cienkie kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśnięty m przez praskę czosnkiem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju.