Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Młode ziemniaki ugotować w mundurkach - ja gotuję w szybkowarze ziemniaki średniej wielkości 28 minut, mniejsze z 24 minuty a duże 33 minuty.
W garnku na oleju rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebule, dodać kostkę rosołową.
Ziemniaki wystudzone obrać ze skórki, pokroić w talarki i wsypać do cebuli, dodać paprykę ostrą, słodką, tymianek, wymieszać, podsmażać na średnim ogniu z 4 minuty.
Na koniec dodać pokrojone ząbki czosnku, soli do smaku, wymieszać i podsmażać jeszcze z 5 minut, co jakiś czas wymieszać, podawać z czym się lubi, podałam z małosolnym ogórkiem i pomidorem z cebulką młodą.
W garnku na oleju rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną w kostkę cebule, dodać kostkę rosołową.
Ziemniaki wystudzone obrać ze skórki, pokroić w talarki i wsypać do cebuli, dodać paprykę ostrą, słodką, tymianek, wymieszać, podsmażać na średnim ogniu z 4 minuty.
Na koniec dodać pokrojone ząbki czosnku, soli do smaku, wymieszać i podsmażać jeszcze z 5 minut, co jakiś czas wymieszać, podawać z czym się lubi, podałam z małosolnym ogórkiem i pomidorem z cebulką młodą.