dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety jajeczne z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajne kotleciki z ugotowanych jajek z dodatkiem koperku. Ciekawy pomysł na alternatywny obiadek dla rodziny.

Kotlety jajeczne z koperkiem

Składniki:

Kotlety jajeczne z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne z koperkiem

Krok 1:

Kotlety jajeczne z koperkiem
Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu.

Cebulę obieramy i siekamy. Szklimy na rozgrzanym tłuszczu, zdejmujemy z ognia i studzimy.

Krok 2:

Kotlety jajeczne z koperkiem
Ugotowane jajka ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami.

6 jajek gotujemy na twardo. Obieramy i ścieramy na tarce. Do jajek dodajemy jedno jajko, otręby oraz sól i pieprz do smaku.

Wyrabiamy masę. Na koniec siekamy koperek i dodajemy do masy.

Krok 3:

Kotlety jajeczne z koperkiem
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!


Tagi:

jajka danie