michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Kotlety z jajek 13

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety idalnie nadają się na śniadanie

Kotlety z jajek 13 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z jajek 13

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek 13
4 jajka wstawić do zimnej wody zagotować od gotować 8 min po tym czasie wyjąć, ostudzić a następnie obrać. Następnie jajka posiekać drobno przełożyć do miski. Dodać posiekany koperek oraz natkę pietruszki oraz surowe jajko doprawić do smaku solą, pieprzem. Na deskę wyspać bułkę tartą z masy jajecznej formować małe kotleciki obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej układać kotleciki i smażyć na złoty kolor.
Kotlety z jajek 13
Jajka drobniutko posiekać za pomocą noża
Kotlety z jajek 13
Do Do jajek dodać szczypior koperek oraz jajko
Kotlety z jajek 13
Z gotowej masy wyrabiać małe kotleciki i obtaczać w bułce
Kotlety z jajek 13
Na patelni rozgrzać olej układać kotleciki smażyć na złoto

Tagi:

jajko tarta jajka