migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne kotleciki z jajek. Można je zrobić z dodatkiem różnej zieleninki, ja dałam kwiatki szczypiorku.

Kotlety jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jajeczne

 

  • 10 jajek
  • 5 dużych kwiatków szczypiorku lub łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
Osiem jajek ugotować na twardo. Wystudzić obrać ze skorupek i drobno pokroić. Do pokrojonych jajek dodać pozostałe dwa surowe jajka, rozdrobnione kwiaty szczypiorku i bułkę tartą. Do smaku doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Następnie z masy uformować kotlety, u mnie wyszło sześć sztuk. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Gotowe kotleciki podałam z ziemniaczkami z koperkiem i sałatą.
Kotlety jajeczne
Osiem jajek ugotować na twardo. Wystudzić obrać ze skorupek i drobno pokroić. Do pokrojonych jajek dodać pozostałe dwa surowe jajka, rozdrobnione kwiaty szczypiorku i bułkę tartą. Do smaku doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Kotlety jajeczne
Następnie z masy uformować kotlety, u mnie wyszło sześć sztuk.
Kotlety jajeczne
Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Kotlety jajeczne
Gotowe kotleciki podałam z ziemniaczkami z koperkiem i sałatą.

Tagi:

jajko tarta jajka