Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z cukinią i płatkami owsianymi
Cukinię dokładnie myjemy i wycieramy ściereczką. Na tarce jarzynowej ścieramy cukinię i przekładamy na sitko, posypujemy solą . Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Cukinię odciskamy z nadmiaru płynu i wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki.
Dokładnie mieszamy i formujemy mielone, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Cukinię odciskamy z nadmiaru płynu i wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki.
Dokładnie mieszamy i formujemy mielone, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.