Sposób przygotowania:
Mielone z cukinią i porem
Cukinie zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Por drobno pokroić, podsmażyć na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą cukinię, bułkę, por, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. ( w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Formować kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą cukinię, bułkę, por, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. ( w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Formować kotleciki, obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smażyć z obu stron na złoty kolor.