Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z fasoli z marchewką
Ugotowaną fasolę obieramy z łusek i przekładamy do wysokiego naczynia. Marchewkę kroimy w kosteczkę. Listki oregano myjemy i kroimy na drobno.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przekładamy do fasoli i blendujemy. Do masy dodajemy jajko i olej, przyprawe, mieszamy. Dodajemy marchewkę i oregano, wsypujemy mielone otręby gryczane, bułkę tartą i mieszamy.
Formujemy zgrabne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posypujemy zielonym szczypiorkiem.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przekładamy do fasoli i blendujemy. Do masy dodajemy jajko i olej, przyprawe, mieszamy. Dodajemy marchewkę i oregano, wsypujemy mielone otręby gryczane, bułkę tartą i mieszamy.
Formujemy zgrabne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posypujemy zielonym szczypiorkiem.