Sposób przygotowania:
Kotlety z marchewką i pieczarkami
Mięso mielone wkładamy do miski. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach i dokładamy do mięsa.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Na patelnie wlewamy olej i smażymy przez chwilę pieczarki, cebulę i czosnek, przesmażone dokładamy do miski. Listki bazylii myjemy i kroimy na drobno i dodajemy razem z jajkiem, przyprawami, bułką tartą do miski z mięsem i formujemy kotlety.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Na patelnie wlewamy olej i smażymy przez chwilę pieczarki, cebulę i czosnek, przesmażone dokładamy do miski. Listki bazylii myjemy i kroimy na drobno i dodajemy razem z jajkiem, przyprawami, bułką tartą do miski z mięsem i formujemy kotlety.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.