bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Kotlety z fasoli Jaś

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Kotlety przyrządziłam na piątkowy obiad, wyszły bardzo smaczne, są bardzo sycące. Najlepiej smakują z surówką.

Kotlety z fasoli Jaś

Składniki:

Kotlety z fasoli Jaś

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z fasoli Jaś
Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na 12 żeby fasola napęczniałą. Fasolę odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem. 

Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. 

Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. 

Z masy formujemy małe kotlety, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. 

Tagi:

warzywa dania