Sposób przygotowania:
Kotlety z fasoli Jaś
Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na 12 żeby fasola napęczniałą. Fasolę odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem.
Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Z masy formujemy małe kotlety, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Z masy formujemy małe kotlety, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
SylaUla