Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z natką pietruszki
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i bardzo dokładnie osuszamy, następnie mielimy razem z bułką w maszynce. Do zmielonego mięsa wbijamy jajka, dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Następnie dokładnie masę mięsną mieszamy.
2. Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron. Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.
2. Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron. Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.