Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno pokrojoną cebulkę i pieczarki. Doprawiamy do smaku i podsmażamy, aż odparują.
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pieczarki, namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki, jajka oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, możemy dodać tartej bułki, gdyby były za luźne.
Formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano na oleju z dwóch stron.
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pieczarki, namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki, jajka oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, możemy dodać tartej bułki, gdyby były za luźne.
Formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano na oleju z dwóch stron.