WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Kotlety mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nieco inna wersja popularnych i lubianych kotletów mielonych. Tym razem u mnie przygotowane z tartymi, podsmażonymi pieczarkami.

Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki:

Kotlety mielone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno pokrojoną cebulkę i pieczarki. Doprawiamy do smaku i podsmażamy, aż odparują. 

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pieczarki, namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki, jajka oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, możemy dodać tartej bułki, gdyby były za luźne. 

Formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano na oleju z dwóch stron.