Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i pieczarkamiCiasto
Drożdże mieszamy z ciepłą wodą, cukrem i łyżką mąki. Gdy zaczyn wyrośnie, mieszamy z mąką, solą i oliwą. Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu jeszcze raz zagniatamy i rozwałkowujemy. Możemy podzielić na dwie mniejsze porcje.
Sos
Podgrzewając, mieszamy przecier, koncentrat, oregano, dodajemy do smaku sól, cukier i pieprz. Gotowym sosem smarujemy ciasto.
Dodatki
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Pieczarki kroimy w plasterki, szynkę i paprykę na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na tarce. Wszystko układamy na pizzy i posypujemy ziołami.
Pieczenie
Pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy ok 20 minut do przyrumienienia ciasta.