Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kaszą manną
Do rondelka wrzucamy mięso mielone i dodajemy sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego. Następnie wbijamy jajko i wsypujemy kaszę mannę.Cebule obieramy i ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach i dorzucamy do mięsa.
Ze wszystkich składników wyrabiamy jednolitą masę mięsną i odstawiamy ją na 15 minut, żeby mięso przeszło smakiem wszystkich dodatków.Następnie zwilżonymi w wodzie rękoma formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący kładziemy kotlety.
Smażymy z obu stron na rumiano.Podajemy na ciepło jako dodatek do drugiego dania.
Ze wszystkich składników wyrabiamy jednolitą masę mięsną i odstawiamy ją na 15 minut, żeby mięso przeszło smakiem wszystkich dodatków.Następnie zwilżonymi w wodzie rękoma formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący kładziemy kotlety.
Smażymy z obu stron na rumiano.Podajemy na ciepło jako dodatek do drugiego dania.