Sposób przygotowania:
Mielone w sosie pieczarkowym
Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju. Mięso przekładamy do miski, dodajemy odciśniętą bułkę, połowę skrojonej cebuli, jajko, sól i pieprz. Wyrabiamy masę mięsną. Z masy formujemy kotlety - tworzymy kulki, które następnie spłaszczamy. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złocisto.
Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki, smażymy na maśle do odparowania wody z grzybów. Dodajemy sól, pieprz, cebulę i bulion, podgrzewamy kilka minut. W wodzie dokładnie rozrabiamy mąkę, zagęszczamy nią sos. Na koniec sos lekko zabielamy śmietaną.
Mielone przekładamy do sosu. Podgrzewamy razem kilka minut.
Ja podałam swoje mielone z makaronem i surówką, makaron można zastąpić kaszą lub ziemniakami.
Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki, smażymy na maśle do odparowania wody z grzybów. Dodajemy sól, pieprz, cebulę i bulion, podgrzewamy kilka minut. W wodzie dokładnie rozrabiamy mąkę, zagęszczamy nią sos. Na koniec sos lekko zabielamy śmietaną.
Mielone przekładamy do sosu. Podgrzewamy razem kilka minut.
Ja podałam swoje mielone z makaronem i surówką, makaron można zastąpić kaszą lub ziemniakami.