Sposób przygotowania:
Kotlety mięsne z cukinią
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach, posypujemy solą mieszany i odstawiamy. W międzyczasie czyścimy i kroimy cebulkę.
Z cukinii odciskamy płyn i dodajemy do niej mięso mielone, wybite jajko, pokrojoną cebulkę, przyprawy i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia się składników.
Formujemy mielone i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Z cukinii odciskamy płyn i dodajemy do niej mięso mielone, wybite jajko, pokrojoną cebulkę, przyprawy i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia się składników.
Formujemy mielone i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.