kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1116]

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem jest pysznym dodatkiem do drugiego dania, makaronu, kaszy lub ryżu. Polecam.

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem
Rzodkiewki czyścimy i usuwamy liście oraz ogonki. Myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Kroimy w cienkie półplasterki. Cebule i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojone rzodkiewki, czosnek i cebulę.

Smażymy przez kilka minut, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem
Pozbawione liści i łodyg rzodkiewki myjemy.
Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem
Następnie umyte rzodkiewki kroimy w cienkie półplasterki.
Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem
Obrany czosnek i cebulę dymkę kroimy na drobno
Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem
Na roztopione masło wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy.