Sposób przygotowania:
Cukiniowe placuszki z selerem i żółtym serem
Cukinie myjemy i razem z selerem ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Wsypujemy sól i mieszamy, przekładamy na cedzak i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odciskamy płyn i przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do połączenia.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką porcje ciasta, smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką porcje ciasta, smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
biedroneczki
kuchenny świat
Polecam.
lukrowanepierniczki