Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z musztardową nutą
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie rozbijamy dokładnie tłuczkiem do mięsa.
2. Rozbite plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem mielonym kolorowym, smarujemy musztardą. Mięso smarowałam i przyprawiałam z jednej strony.
3. Jajko roztrzepujemy ze szczyptą soli, zanurzamy w nim plastry schabu, a następnie w bułce tartej. Tak wykonane mięso wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
4. Mięso smażymy do miękkości i zrumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5. Podajemy, a ja smacznego życzę. Ja swoje mięso podałam z młodymi ziemniakami, mizerią i koperkiem.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Podajemy z dowolnymi dodatkami, u mnie młode ziemniaczki i mizeria.
Mięso dobrze jest porządnie rozbić, będzie idealnie kruche.
2. Rozbite plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem mielonym kolorowym, smarujemy musztardą. Mięso smarowałam i przyprawiałam z jednej strony.
3. Jajko roztrzepujemy ze szczyptą soli, zanurzamy w nim plastry schabu, a następnie w bułce tartej. Tak wykonane mięso wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
4. Mięso smażymy do miękkości i zrumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5. Podajemy, a ja smacznego życzę. Ja swoje mięso podałam z młodymi ziemniakami, mizerią i koperkiem.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Podajemy z dowolnymi dodatkami, u mnie młode ziemniaczki i mizeria.
Mięso dobrze jest porządnie rozbić, będzie idealnie kruche.