Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlety schabowe nadziewane włoską kapustą z pomidorami są bardzo smaczne, łatwe do przygotowania i efektownie wyglądają.

Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Kapustę włoską pokroić w kostkę i blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i 1/2 ząbka czosnku, wsypać kapustę, podsmażyć. Dodać pomidory, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, ułożyć farsz. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami.

Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem usunąć wykałaczki.  
Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i kapustę.
Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Dodać obrane i pokrojone pomidory, doprawić do smaku, wymieszać.
Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Mięso zbić tłuczkiem, natrzeć czosnkiem i przyprawami.
Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Posmarować musztardą i ułożyć porcję farszu.
Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Złożyć na pół i spiąć wykałaczkami.
Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Panierować i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.