Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą
Kapustę włoską pokroić w kostkę i blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i 1/2 ząbka czosnku, wsypać kapustę, podsmażyć. Dodać pomidory, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, ułożyć farsz. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem usunąć wykałaczki.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, ułożyć farsz. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem usunąć wykałaczki.