Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z sosem tonkatsu
Przygotowania zaczynamy od sosu tonkatsu:
sos sojowy wlewamy do miseczki dodajemy cukier i ketchup i mieszamy tak długo aż cukier się rozpuści, a pozostałe składniki dobrze się połączą.
Kotlety myjemy, osuszamy lekko tłuczemy, po czym delikatnie solimy je i pieprzymy.
Każdego kotleta obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy je na złoty kolor na klarowanym maśle lub oleju.
Usmażone kotlety kroimy w paski, układamy na talerzach i polewamy sosem tonkatsu, serwujemy z ryżem i surówką np. z kapusty pekińskiej.
sos sojowy wlewamy do miseczki dodajemy cukier i ketchup i mieszamy tak długo aż cukier się rozpuści, a pozostałe składniki dobrze się połączą.
Kotlety myjemy, osuszamy lekko tłuczemy, po czym delikatnie solimy je i pieprzymy.
Każdego kotleta obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy je na złoty kolor na klarowanym maśle lub oleju.
Usmażone kotlety kroimy w paski, układamy na talerzach i polewamy sosem tonkatsu, serwujemy z ryżem i surówką np. z kapusty pekińskiej.
Sos:
1/3 szklanki sosu sojowego
3 łyżki ketchupu
1-2 łyżki cukru brązowego
smokii
Alex_M
Alex_M
Igraszki Losu
zauważyłam już po publikacji, że źle coś wpisałam :)