Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Schabowe z kolorowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami i warzywami są łatwe do zrobienia, bardzo smaczne i efektownie wyglądają.

Schabowe z kolorowym nadzieniem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Schabowe z kolorowym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z kolorowym nadzieniem
Pieczarki i cukinię umyć, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojonego w krążki pora. Dodać pieczarki z cukinią, wlać łyżkę wody i dusić przez kilka minut.

Następnie wsypać pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Ostudzić, wymieszać z bułką tartą.

Kotlety umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć zimny farsz, mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem.

Po wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem.

Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Schabowe z kolorowym nadzieniem
Na rozgrzanym maśle podsmazyć pokrojone pieczarki, por i cukinię.
Schabowe z kolorowym nadzieniem
Wymieszać z pomidorami i bułką tartą, doprawić do smaku.
Schabowe z kolorowym nadzieniem
Umyte mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, przyprawić.
Schabowe z kolorowym nadzieniem
Na mięso włożyć porcję zimnego nadzienia.
Schabowe z kolorowym nadzieniem
Złożyć na pół, oprószyć kolorowym pieprzem.
Schabowe z kolorowym nadzieniem
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.