Sposób przygotowania:
Schabowe z kolorowym nadzieniem
Pieczarki i cukinię umyć, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojonego w krążki pora. Dodać pieczarki z cukinią, wlać łyżkę wody i dusić przez kilka minut.
Następnie wsypać pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Ostudzić, wymieszać z bułką tartą.
Kotlety umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć zimny farsz, mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem.
Po wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Następnie wsypać pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Ostudzić, wymieszać z bułką tartą.
Kotlety umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć zimny farsz, mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem.
Po wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.