Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z kolorowym nadzieniem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Na łyżce rozgrzanej oliwy podsmażyć pokrojoną cebulę i boczniaki. Paprykę bez nasion i cukinię se skórką pokroić w kostkę, wsypać do grzybów, wlać 1-2 łyżki wody i smażyć kilka minut. Pod koniec wsypać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, odparować, ostudzić.
Przygotowane nadzienie wyłożyć na płaty mięsa, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych, lekko dociskając.
Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Na łyżce rozgrzanej oliwy podsmażyć pokrojoną cebulę i boczniaki. Paprykę bez nasion i cukinię se skórką pokroić w kostkę, wsypać do grzybów, wlać 1-2 łyżki wody i smażyć kilka minut. Pod koniec wsypać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, odparować, ostudzić.
Przygotowane nadzienie wyłożyć na płaty mięsa, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych, lekko dociskając.
Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Ewus24
Po prostu rewelacja )