edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Kotlety sojowe z sosem warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażone kotlety sojowe a'la schabowe z sosem warzywnym z marchwi, pietruszki, cebuli oraz pora w sosie pomidorowym.

Kotlety sojowe z sosem warzywnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety sojowe z sosem warzywnym

 

  • 1 opakowanie kotletów sojowych
  • 3-4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 1 mały por
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
  • Szczypta cukru
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety sojowe z sosem warzywnym
1. Kotlety gotujemy i smażymy według instrukcji na opakowaniu.

2. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.

3. Cebulę i pora kroimy w półplasterki.

4. Do garnczka wlewamy olej i podsmażamy do zrumienienia się cebulę i pora.

5. Dodajemy startą marchewkę, pietruszkę i dusimy razem. Jeżeli trzeba podlewamy odrobiną wody.

6. Koncentrat rozprowadzamy z odrobiną wody, dodajemy pieprz, słodką paprykę i odrobinę cukru.

    Mieszamy dokładnie.

7. Koncentrat dodajemy do warzyw, doprawiamy solą i dusimy razem do miękkości warzyw.

8. Przygotowany sos z warzyw kładziemy na kotlety z soi.

9. Możemy przybrać natką pietruszki i podawać z ziemniakami lub kaszą.
Kotlety sojowe z sosem warzywnym
Kotlety sojowe gotujemy i smażymy według instrukcji na opakowaniu
Kotlety sojowe z sosem warzywnym
cebulę obieramy i kroimy oraz podsmażamy wraz z porem
Kotlety sojowe z sosem warzywnym
dodajmy startą marchewkę oraz pietruszkę i dusimy
Kotlety sojowe z sosem warzywnym
Dodajmy do warzyw koncentrat pomidorowy z przyprawami