Sposób przygotowania:
Kotlety sojowe z sosem warzywnym
1. Kotlety gotujemy i smażymy według instrukcji na opakowaniu.
2. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3. Cebulę i pora kroimy w półplasterki.
4. Do garnczka wlewamy olej i podsmażamy do zrumienienia się cebulę i pora.
5. Dodajemy startą marchewkę, pietruszkę i dusimy razem. Jeżeli trzeba podlewamy odrobiną wody.
6. Koncentrat rozprowadzamy z odrobiną wody, dodajemy pieprz, słodką paprykę i odrobinę cukru.
Mieszamy dokładnie.
7. Koncentrat dodajemy do warzyw, doprawiamy solą i dusimy razem do miękkości warzyw.
8. Przygotowany sos z warzyw kładziemy na kotlety z soi.
9. Możemy przybrać natką pietruszki i podawać z ziemniakami lub kaszą.
2. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
3. Cebulę i pora kroimy w półplasterki.
4. Do garnczka wlewamy olej i podsmażamy do zrumienienia się cebulę i pora.
5. Dodajemy startą marchewkę, pietruszkę i dusimy razem. Jeżeli trzeba podlewamy odrobiną wody.
6. Koncentrat rozprowadzamy z odrobiną wody, dodajemy pieprz, słodką paprykę i odrobinę cukru.
Mieszamy dokładnie.
7. Koncentrat dodajemy do warzyw, doprawiamy solą i dusimy razem do miękkości warzyw.
8. Przygotowany sos z warzyw kładziemy na kotlety z soi.
9. Możemy przybrać natką pietruszki i podawać z ziemniakami lub kaszą.