Sposób przygotowania:
Kotlety sojowe zapiekane z serem i pieczarkami
Kotlety zalewamy gorącym bulionem i zostawiamy pod przykryciem ok 10 min, wykładamy na durszlak do wystudzenia. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do gyrosa.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do naczynia do zapiekania.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, podsmażamy na łyżce oleju. Nakładamy na kotlety. Następnie dodajemy ketchup i nakładamy ser żółty. Zapiekamy 10 min w temp 180 st.
Smacznego
Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do naczynia do zapiekania.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, podsmażamy na łyżce oleju. Nakładamy na kotlety. Następnie dodajemy ketchup i nakładamy ser żółty. Zapiekamy 10 min w temp 180 st.
Smacznego