Sposób przygotowania:
Kotlety sojowe w zalewie octowej
Kotlety sojowe gotować przez czas zalecany na opakowaniu (zazwyczaj jest to 8-10 minut) w 1 litrze wody z kostką rosołową, solą i listkami laurowymi. Odcedzone (ciepłe) zamoczyć w rozmieszanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Zalewa:
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju. Wszystkie składniki sosu wymieszać i gotować przez około 5 minut. Dodać koperek. Kotlety umieścić w misce i zalać gorącą zalewą.
Po przestudzeniu wstawić do lodówki na minimum 24 godziny (najlepiej na 2 dni).
Zalewa:
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju. Wszystkie składniki sosu wymieszać i gotować przez około 5 minut. Dodać koperek. Kotlety umieścić w misce i zalać gorącą zalewą.
Po przestudzeniu wstawić do lodówki na minimum 24 godziny (najlepiej na 2 dni).