Sposób przygotowania:
Kotlety sojowe robione samemu
Dwie szklanki soi zalewamy około litrem zimnej wody i zostawiamy na noc. Na drugi dzień gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Studzimy i mielimy w maszynce, dodajemy dwie namoczone bułki odciśnięte i także je mielimy.
Do powstałej masy dodajemy jajka, sól, pieprz, majeranek, słodką paprykę, mielony czarny pierz, według własnego smaku. Dwie cebule kroimy w kostkę, posypujemy solą i smażymy na złoty kolor, po przestudzeniu dodajemy do masy. Tak samo robimy z pieczarkami kroimy i smażymy na złoty kolor i dodajemy do reszty, na koniec dodajemy pół pęczka zielonej pietruszki drobno posiekanej.
Wszystko razem dobrze wyrabiamy i formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bardzo dobrze smakują podane z ketchupem albo sosem pomidorowym.
Do powstałej masy dodajemy jajka, sól, pieprz, majeranek, słodką paprykę, mielony czarny pierz, według własnego smaku. Dwie cebule kroimy w kostkę, posypujemy solą i smażymy na złoty kolor, po przestudzeniu dodajemy do masy. Tak samo robimy z pieczarkami kroimy i smażymy na złoty kolor i dodajemy do reszty, na koniec dodajemy pół pęczka zielonej pietruszki drobno posiekanej.
Wszystko razem dobrze wyrabiamy i formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bardzo dobrze smakują podane z ketchupem albo sosem pomidorowym.
ajrinwu