WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1565]

Zapiekanki z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapiekanki z chleba pszennego, z sosem pomidorowym z ziołami prowansalskimi oraz z żółtym serem, smażone na patelni.

Zapiekanki z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z patelni

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z patelni

ETAP 1:

Kromki chleba posmarować z obu stron masłem. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Ketchup łagodny wymieszać z koncentratem pomidorowym. Dodać roztarte zioła prowansalskie oraz rozgnieciony przez praskę czosnek. Wymieszać.

Chleb ułożyć na patelni i obsmażyć. Przewrócić na drugą stronę. Posmarować sosem i posypać serem. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu aż ser się rozpuści.

Podawać na gorąco.

Zapiekanki z patelni
Zapiekanki posypane na patelni żółtym serem.
Zapiekanki z patelni
Podsmażone kromki posmarowane sosem pomidorowym
Zapiekanki z patelni
Posmarowane masłem kromki chleba włożone na patelnię
Zapiekanki z patelni
Wymieszany w szklance ketchup, koncentrat i zioła z czosnkiem