Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Placek z tapioki a'la pizza

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 300
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To doskonały pomysł na błyskawiczny posiłek. Do jego przygotowania użyłam tapioki nawodnionej, która jest produktem bezglutenowym, hipoalergicznym, 100% naturalnym, bez konserwantów, lekkostrawnym oraz bardzo pożywnym.

Placek z tapioki a'la pizza

Składniki:

Placek z tapioki a'la pizza

1 placek o średnicy 20 cm:

  • 1 saszetka (90g) tapioki nawodnionej
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego (może być sos lub ketchup)
  • 3 pieczarki + 1 łyżka oleju
  • 1 plaster żółtego sera

Dodatkowo:

  • pomidorki koktajlowe
  • dowolny sos

Sposób przygotowania:

Placek z tapioki a'la pizza

Pieczarki:

Placek z tapioki a'la pizza
Ilość pieczarek można zmodyfikować wg gustu.

Obrane umyte i osuszone pieczarki pokroić w plasterki i następnie usmażyć na łyżce oleju.

Placek z tapioki:

Placek z tapioki a'la pizza
Ja powierzchnię placka wyrównuję delikatnie potrząsając patelnią.

Tapiokę należy przesypać na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powierzchnią, które posiada około 20 cm średnicy.
Placek delikatnie wyrównać i podgrzewać na średnim palniku po 1 minucie z obu stron.

Całość:

Placek z tapioki a'la pizza
Taką pizzę najlepiej podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dowolnym sosem.

Placek przełożyć na talerz, posmarować przecierem pomidorowym i posypać uprzednio startym serem.
Kolejno umieścić pieczarki oraz połówki pomidorków koktajlowych.