Sposób przygotowania:
Kotlety z ciecierzycy - Falafel
Ciecierzycę gotuj w wodzie 10 min., odcedź i zmiksuj w blenderze, dodaj mąkę, curry, sól i pieprz, i całość wyrób na gładką masę. Formuj niewielkie placuszki i usmaż je na połowie ilości oliwy.
Warzywa pokrój w plastry wzdłuż, a następnie w cieniutkie paseczki (julienne). Lekko obgotuj we wrzątku, odcedź.
Rozgrzej resztę oliwy dodaj julienne z warzyw, mieszankę przyprawową Kamis Fit up!™ Do zup i duszonych warzyw, wino i podduś ok. 3-4 min.
Warzywne spaghetti wyłóż na talerz na wierzchu ułóż kotleciki z ciecierzycy (Falafel), udekoruj świeżą dymką i kiełkami.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Warzywa pokrój w plastry wzdłuż, a następnie w cieniutkie paseczki (julienne). Lekko obgotuj we wrzątku, odcedź.
Rozgrzej resztę oliwy dodaj julienne z warzyw, mieszankę przyprawową Kamis Fit up!™ Do zup i duszonych warzyw, wino i podduś ok. 3-4 min.
Warzywne spaghetti wyłóż na talerz na wierzchu ułóż kotleciki z ciecierzycy (Falafel), udekoruj świeżą dymką i kiełkami.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Lilka
Magdusia1312
Gość