Sposób przygotowania:
Kotlety z fasoli i mięsa
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić i zemleć w maszynce. Jajko umyć, wylać ze skorupki.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, posolić, podgrzać na małym ogniu mieszając.
Gdy zmięknie i zacznie żółknąć, dodać tłuszczu, zrumienić. Zmielone mięso wymieszać z ugotowaną i zmieloną fasolą, jajkiem, cebulą i pietruszką, dokładnie wyrobić drewnianą łyżką lub mikserem.
Przyprawić solą i pieprzem
. Z przygotowanej masy uformować cienkie owalne kotlety, otaczając je w tartej bułce.
Tępą stroną noża odcisnąć kratkę.
Smażyć po obu stronach, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Patelnię z usmażonymi kotletami wstawić na kilka minut do piekarnika.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, posolić, podgrzać na małym ogniu mieszając.
Gdy zmięknie i zacznie żółknąć, dodać tłuszczu, zrumienić. Zmielone mięso wymieszać z ugotowaną i zmieloną fasolą, jajkiem, cebulą i pietruszką, dokładnie wyrobić drewnianą łyżką lub mikserem.
Przyprawić solą i pieprzem
. Z przygotowanej masy uformować cienkie owalne kotlety, otaczając je w tartej bułce.
Tępą stroną noża odcisnąć kratkę.
Smażyć po obu stronach, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Patelnię z usmażonymi kotletami wstawić na kilka minut do piekarnika.