horseman

horseman

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Kotlety z jajek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Przepyszne kotlety z jajek do obiadku.

Kotlety z jajek

Składniki:

Kotlety z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
Gotujemy 5 jaj na twardo, po ugotowaniu jajka mielimy w maszynce. Do zmielonych jaj dodajemy jedno surowe jajko oraz małą bułkę namoczoną wcześniej w mleku lub wodzie, dodajemy przyprawy. Ciasto powinno mieć konsystencję odpowiednią do formowania kotletów, jeżeli jest zbyt rzadkie dodajemy powoli bułki tartej. Formujemy kotleciki, obtaczamy w mące lub bułce tartej i smażymy na oleju. Kotlety z jajek najlepiej podawać z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.Smacznego!

Tagi:

tarta