Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety z jajek idealnie nadają się na obiad :)

Kotlety z jajek

Składniki:

Kotlety z jajek

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
6 jajek należy ugotować na twardo, obrać i posiekać bardzo drobno. Do masy jajecznej dodajemy całe surowe jajko i pół szklanki bułki tartej. Resztę wysypujemy na talerzyk. Do jajek wsypujemy sól i posiekaną zieleninę, dokładnie wyrabiamy masę jajeczną. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na bardzo rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z jednaj strony.

Tagi:

jajko tarta jajka