SUPERPRZEPIS

Kotlety z pieczarkami.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Kotlety z pieczarkami. Więcej zdjęć (5)

Kotlety marynowane w sosie i przyprawach smażone na patelni .

Składniki:

Kotlety z pieczarkami.

 

  • 2 kotlety schabowe z szynki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla
  • 15 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z pieczarkami.
Mięso opłukujemy i delikatnie rozbijamy .Wkładamy do miski , dodajemy sos sojowy, przyprawę do grilla, olej, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Pieczarki opłukujemy i kroimy w plasterki. Do rondla wsypujemy pieczarki, dodajemy masło, sól, pieprz , mieszając smażymy przez 15 minut. Rozgrzewamy patelnię teflonową i smażymy zamarynowane kotlety przez 7 minut z każdej strony. Ciepłe usmażone mięso przekładamy na talerz, posypujemy pieczarkami i natką pietruszki.
Kotlety z pieczarkami.
Podstawowe produkty to schab z szynki, sos sojowy i przyprawa.
Kotlety z pieczarkami.
Mieso marynujemy w sosie, oleju,przyprawach przez 2 godziny.
Kotlety z pieczarkami.
Pieczarki smazymy na maśle przez 15 minut.
Kotlety z pieczarkami.
Na gorącej patelni smazymy mięso z kazdej strony po 7 minut.