WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1928]

Kotlety z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne kotlety z piersi indyka usmażone w tradycyjnej panierce z jajka i bułki tartej. Są smaczne i soczyste.

Kotlety z piersi indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z piersi indyka

 

  • 0,5 piersi z indyka
  • 1 małe jajko
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól, pieprz
  • szczypta przyprawy do kurczaka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z piersi indyka

ETAP 1:

Pierś z indyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozkroić na 2-3 cienkie filety. Filety rozłożyć na desce i lekko rozbić przez folię tłuczkiem do mięsa. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wysypać na oddzielny talerz. Kotlety panierować w jajku i w bułce a następnie układać na patelni na gorącym oleju.

Smażyć z obu stron na słoty kolor i wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Podawać np. z ziemniakami i surówką.

Kotlety z piersi indyka
Kotlety z indyka po usmażeniu wyłożóne na ręcznik papierowy
Kotlety z piersi indyka
Kotlety z indyka w trakcie smażenia na patelni
Kotlety z piersi indyka
Opanierowane kotlety ułożóne na rozgrzanym oleju
Kotlety z piersi indyka
Kotlety z indyka opanierowane w jajku i w bułce tartej

Tagi:

kotlety dania