Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z nadzieniem grzybowym
Grzyby suszone moczyć przez noc. Odsączyć, zalać wodą i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu drobno pokroić. Fasole mung ugotować do miękkości. Osączyć, ostudzić i zblendować. Cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu. Połączyć ze sobą grzyby, fasolę mung i cebulę. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Obrane ziemniaki ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, ostudzić i przepuścic przez praskę. Ziemniaki wymieszać z mąką, dodać sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić.
Kolejno formować grubsze placki, na każdy nakładać farsz grzybowy. Uformować z nich kotleciki. Tak uformowane kotlety obtoczyć w mące, lekko ją wklepując w kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Obrane ziemniaki ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, ostudzić i przepuścic przez praskę. Ziemniaki wymieszać z mąką, dodać sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić.
Kolejno formować grubsze placki, na każdy nakładać farsz grzybowy. Uformować z nich kotleciki. Tak uformowane kotlety obtoczyć w mące, lekko ją wklepując w kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.