Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i bardzo dokładnie tłuczemy lub przeciskamy przez praskę .
Przekładamy je na stolnicę. Wsypujemy mąkę, przyprawy oraz jajko.
Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach i też dodajemy do masy ziemniaczanej. Wyrabiamy ciasto, aż powstanie w gładka masa.
Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy kotlety i smażymy je, aż się zarumienią.
Przekładamy je na stolnicę. Wsypujemy mąkę, przyprawy oraz jajko.
Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach i też dodajemy do masy ziemniaczanej. Wyrabiamy ciasto, aż powstanie w gładka masa.
Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy kotlety i smażymy je, aż się zarumienią.