Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z serem
Obrane i umyte ziemniaki gotujemy do miękkości. Przeciskamy przez praskę.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Twaróg rozgniatamy widelcem dodajemy przyprawy i mieszamy.
Z ciasta formujemy kulki spłaszczamy, wykładamy czubatą łyżeczkę twarogu i formujemy podłużne kotlety. Panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego ;)
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Twaróg rozgniatamy widelcem dodajemy przyprawy i mieszamy.
Z ciasta formujemy kulki spłaszczamy, wykładamy czubatą łyżeczkę twarogu i formujemy podłużne kotlety. Panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego ;)
wisienka_23
gosiapiotrek23
Polecam ;)