Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z serem
1.Ziemniaki obrać i ugotować na bardzo miękko. Odcedzić i utrzeć na a'la pure
2. Cebulkę posiekać drobno, usmażyć i dodać do ziemniaków razem ze startym serem i 2 jajkami.
3. Wymieszać i doprawić do smaku (gdyby masa była za rzadka, dodać trochę mąki).
4. Z masy formować albo kotlety, albo kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
5. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej
6. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
2. Cebulkę posiekać drobno, usmażyć i dodać do ziemniaków razem ze startym serem i 2 jajkami.
3. Wymieszać i doprawić do smaku (gdyby masa była za rzadka, dodać trochę mąki).
4. Z masy formować albo kotlety, albo kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
5. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej
6. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.