Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczano-twarogowe z cebulką
Ugotowane ziemniaki rozgnieść razem z twarogiem - można użyć ziemniaków, które zostały nam z obiadu, ważne aby nie były wodniste. Cebulę obrać, umyć, drobno pokroić i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Lekko przestudzoną cebulę dodać do masy ziemniaczano-serowej. Dodać jaja, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na osobnym talerzu wsypać bułkę tartą. Łyżką nakładać masę do bułki tartej i formować kotleciki. Ważne, aby kotlety nie były za duże, łatwiej nam będzie je przewracać podczas smażenia i nie będą się rozpadać. Smażyć na rumiano na rozgrzanym ogniu i ostrożnie przewracać na drugą stronę. Kotlety są delikatne, po ostudzeniu twardnieją. Podajemy je z dowolnym sosem.