Sposób przygotowania:
Krajanka śledziowa z jajkiem
Płaty śledziowe wymoczyć 2 godz w zimnej wodzie.
Zmieniając wodę 3 razy.
Ugotowane warzywa pokroić w kostkę.
Dodać pokrojone jabłko, jajka, ogórki kiszone, pora, cebulę i natkę pietruszki.
Wymoczone śledzie dokładnie wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Pokroić w kostkę, dodać do reszty.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Na końcu dodać 2 łyżki majonezu.
Odstawić na 3 godz do lodówki.
Zmieniając wodę 3 razy.
Ugotowane warzywa pokroić w kostkę.
Dodać pokrojone jabłko, jajka, ogórki kiszone, pora, cebulę i natkę pietruszki.
Wymoczone śledzie dokładnie wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Pokroić w kostkę, dodać do reszty.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Na końcu dodać 2 łyżki majonezu.
Odstawić na 3 godz do lodówki.
Babciagramolka
przysmak
Henia
O, jaka zmiana frontu!!! ! Cieszę się bardzo,że anullka7 odzyskała należną sobie wartość!