Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Krajanka z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna przekąska doskonała jako ratunkowy poczęstunek, gdy pojawią się niespodziewani goście.

Krajanka z ciasta francuskiego

Składniki:

Krajanka z ciasta francuskiego

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • jajko
  • cukier

Sposób przygotowania:

Krajanka z ciasta francuskiego
Ciasto rozłożyć na stolnicy i pociąć w paski. Następnie ciasto pociąć na skos, tak żeby powstały niezbyt duże romby. Tak przygotowane kawałki ciasta rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Każdy romb posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.na 10 minut.